fredag 31 maj 2013

Jobbar hela dagen och imorgon lika så

Fredag och Lördag för mig kommer att bestå av jobb så vi får hoppas på sol och många gäster

Fredag kommer jag att befinna mig på härliga Fjäderholmars krog som jag i ett tidigare inlägg har uppmanat folk att under sommaren besöka http://aiklchf.blogspot.se/2013/05/besok-fjaderholmarna-i-sommar.html så titta gärna förbi om ni är på ön


Lördag kommer jag att vara på Villa Källhagen det är Stockholm Maraton så det går inga bussar ut på dagen men en trevlig promenad kan man alltid kosta på sig för ett besök är det väl värt



Allt för nu

Vi är överallt

Historiska händelser nu och då 31 Maj

1520 – Adelsmannen Gustav Eriksson (Vasa) landstiger på svensk mark på Stensö udde utanför Kalmar, efter att i ett år ha suttit fängslat på Kalø slott och sedan ha flytt till Lübeck. Han tar sig upp genom Sverige, men då han är efterlyst av den danska ockupationsmakten tvingas han ständigt på flykt och kommer därför upp till Dalarna, där han ett halvår senare lyckas uppvigla dalkarlarna till att inleda ett uppror mot danskarna.

1961 – Sydafrika utropar sig till självständig republik (med namnet Republiken Sydafrika) och lämnar därmed det brittiska samväldet, på dagen 51 år efter att landet har blivit självständigt inom det brittiska imperiet. Dagen fortsätter därmed i dubbel bemärkelse att vara landets nationaldag och är det fram till 1993, varefter istället 27 april från och med 1994 blir nationaldag.


Vi firar födelsedag:
1907Åke Holmberg, svensk författare, mest känd för böckerna om Ture Sventon (död 1991)

Åke Holmberg omkring 1960

1908Nils Jönsson, svensk skådespelare med artistnamnet Nils Poppe (död 2000)

Nils Poppe 1942

1923Rainier III, furste av Monaco från 1949 (död 2005)



1930Clint Eastwood, amerikansk skådespelare och regissör



1978Anna Ternheim, svensk musiker, pianist, gitarrist, sångare och låtskrivare

Anna Ternheim


Vi lämnade er:
1983Jack Dempsey, 87, amerikansk boxare (född 1895)

Jack Dempsey 1.jpg

2009Millvina Dean, 97, brittisk kvinna, yngsta passageraren ombord på och sista överlevanden från ångfartyget RMS Titanic (född 1912)




Allt för nu

Vi är överallt

torsdag 30 maj 2013

Inför Norrköping-AIK

Torsdag och sista matchen inför uppehållet och AIK beger sig till Norrköping för att bärga 3 poäng hem till Solna



Det har väl inte ungått någon att säsongen inte blivit som man tänkt sig innan den startade? med trögt spel framåt och på tok för många insläppta bakåt


AIK:s chefstränare Andreas Alm har - tillsammans med assisterande tränarna Nebojša Novaković, Ulf Kristiansson och Lee Baxter - tagit ut 19 spelare till torsdagens bortamatch mot IFK Norrköping FK på Nya Parken. Avspark kl 19:05.

Uttagna spelare: 3 Per Karlsson, 4 Nils-Eric Johansson, 5 Robert Åhman Persson, 6 Alexander Milošević, 7 Helgi Daníelsson, 9 Martin Kayongo-Mutumba, 10 Celso Borges, 11 Nabil Bahoui, 13 Kyriakos Stamatopoulos, 14 Lalawélé Atakora, 15 Robin Quaison, 16 Martin Lorentzson, 21 Kennedy Igboananike, 22 Kwame Amponsah Karikari, 24 Daniel Gustavsson, 28 Viktor Lundberg, 35 Christian Frealdsson, 36 Henok Goitom, 45 Daniel Majstorović.

Önskar mig idag ett AIK som vågar visa att dom skall tillhöra toppen av Allsvenskan så att man efter uppehållet vågar tro på att det kan klättras rejält i tabellen

Allt för nu

Vi är överallt

Historiska händelser nu och då 30 Maj

1431 – Den franska bondflickan och härledaren Jeanne d’Arc bränns på bål i Rouen, sedan engelsmännen har dömt henne till döden för kätteri. När hon har brunnit upp skrapar man liket rent på kol, för att visa att hon inte har undkommit med livet i behåll, varefter man bränner liket två gånger, för att förhindra att någon del av hennes kropp tas om hand, för att bli relik, varefter man slänger askan i floden i Seine. När hon 1920 blir helgonförklarad får hon 30 maj som sin helgondag.



1814 – Frankrike sluter fred i Paris med sina fiender Preussen, Ryssland, Storbritannien, Sverige och Österrike, vilket avslutar sjätte koalitionskriget, som har varat sedan 1812. Den franske kejsaren Napoleon I, som har abdikerat den 11 april, går därmed med på att gå i landsflykt till den italienska medelhavsön Elba. Sverige återlämnar ön Guadeloupe till Frankrike, vilken genom brittisk försorg har varit i svenska händer sedan våren 1813, i utbyte mot att Frankrike tillåter den svenske kronprinsen Karl (XIV) Johans plan att erövra Norge från Danmark och Storbritannien kompenserar Sverige för förlusten av ökolonin, genom att senare skänka Sverige 24 miljoner franc, vilket blir grunden för den så kallade Guadeloupefonden.


Vi firar födelsedag:
1846Peter Carl Fabergé, rysk guldsmed, mest känd för de så kallade Fabergéäggen (död 1920)



1909Benny Goodman, amerikansk klarinettist och orkesterledare (död 1986)



1954Johan Ulveson, svensk skådespelare och komiker


1958Marie Fredriksson, svensk artist, sångare och låtskrivare



1980Steven Gerrard, brittisk fotbollsspelare

Liverpool footballer Steven Gerrard.jpg

Vi lämnade er:
1912Wilbur Wright, 45, amerikansk flygpionjär (tyfoidfeber) (född 1867)



2011Ricky Bruch, 64, svensk friidrottare och skådespelare (född 1946)



Allt för nu

Vi är överallt

onsdag 29 maj 2013

Vinprovning igen

Idag är det åter igen vinprovning på Fjäderholmarnas Krog idag med PhilpssonSöderberg och Bibendum

Idag stannar jag kvar på ön efter provningen och lägger mig på en klippa om vädret erbjuder sol :)



Gårdagens provning var bra med en stor del av vår vinlista så att man fick lite mer kött på benen när dom skall säljas

Tog båten tillbaka till Slussen efteråt och åt lunch med Jessica på Medborgarplatsen (Cesarsallad)innan jag begav mig tillbaka mot ön och Jessica tog sig till Frescatti för att springa Vårruset vilket hon gjorde på tiden 37.02


Läs mer på http://lchftrollet.blogg.se/

Allt för nu

Vi är överallt

Historiska händelser nu och då 29 Maj

1940 – Den svenska riksdagen beslutar, att de män som inte är inkallade till Sveriges försvar, eftersom de är för unga för att ha gjort värnplikt eller för gamla för att delta i den reguljära krigsmakten, ska organiseras i hemvärnet, knappt två månader efter den tyska invasionen av Danmark och Norge. Man räknar med att hemvärnet därmed ska omfatta omkring 50 000 man, men efter några veckor kan överste Gustaf Petri, som har utsetts till hemvärnschef, meddela, att 90 000 frivilliga har anslutit sig.

1985 – Under en fotbollsmatch mellan engelska Liverpool FC och italienska Juventus FCHeyselstadion i Belgiens huvudstad Bryssel utbryter läktarbråk mellan huliganer i lagens fanskaror, vilket leder till omfattande kravaller. 39 personer omkommer och 600 skadas. Händelsen leder till att Uefa bannlyser alla engelska fotbollsklubbar från europeiska tävlingar på obestämd tid och förbudet hävs inte förrän 1991.


Vi firar födelsedag:
1766Baltzar von Platen, svensk greve, amiral, ståthållare i Norge och grundläggare av Göta kanal (död 1829)



1917John F. Kennedy, amerikansk demokratisk politiker, senator för Massachusetts 1953–1960, USA:s president från 1961 (död 1963)



1932Jan Malmsjö, svensk skådespelare, sångare och underhållare



1967Noel Gallagher, brittisk musiker, låtskrivare och gitarrist i gruppen Oasis



1978Pelle Almqvist, svensk sångare i gruppen The Hives med artistnamnet Howlin’ Pelle

The Hives mg 6426.jpg

Vi lämnade er:
1796Carl Fredrik Pechlin, 75, tysk-svensk militär och politiker (främsta konspiratören bakom mordet på Gustav III )(född 1720)


 
2010Dennis Hopper, 74, amerikansk skådespelare och regissör (född 1936)
 
 
 
Allt för nu
 
Vi är överallt

tisdag 28 maj 2013

Vinprovning och sen ledig ett par timmar

Idag blir det vinprovning på jobbet för att sedan vistas lite i solen som idag står högt på himlen med min älskling (hoppas den håller sig där) en stund innan jag åter skall jobba och hon skall springa Vårruset


Glasen står redan på plats på Fjäderholmarnas krog för det fixade jag igår


Lyckatill nu min Älskling

Gårdagen blev lång på Fjäderholmarnas krog vi hade full matsal på lunchen och efter att vi dukat upp för kvällen så blev väntan lång innan kvälls gästerna började anlända så man började känna sig trött och slö

Men väl igång igen så flöt kvällen på med 1 stort sällskap och några blandade små


Bild från våran uteservering som vi hoppas att den snart ser ut (full)

Allt för nu

Vi är överallt

Historiska händelser nu och då 28 Maj

1937Golden Gate-bron i San Francisco på amerikanska västkusten invigs. Bron, som korsar Golden Gate-sundet har tagit fyra år att bygga och är med sina 2 150 meter världens längsta hängbro, vilket den förblir till 1964. Än idag är den ett av San Franciscos mest kända landmärken.

Golden Gate-bron.

1987 – Västtyske Mathias Rust landar med ett litet Cessnaflygplan på en bro nära Röda torget i Moskva, dit han har flugit samma dag från Helsingfors. Han har lyckats flyga till hjärtat av den sovjetiska supermakten genom att kringgå det eftersatta sovjetiska flygförsvaret, men vad han vill uppnå med flygningen är oklart. När han landar arresteras han av KGB och får sitta ett och ett halvt år i sovjetiskt fängelse. Sovjetledaren Michail Gorbatjov använder händelsen till att rensa ut personer han vill göra sig av mig inom försvars- och flygministerierna och ersätta dem med personer som är mer välvilligt inställda till hans reformpolitik med glasnost och perestrojka.

1999 – Efter att de tre rånarna Tony Olsson, Andreas Axelsson och Jackie Arklöv har rånat Östgöta Enskilda Bank i Kisa flyr de mot Österbymo. Polisen tar upp jakten och vid Lillsjön i Malexander utbryter skottlossning mellan rånarna och de båda poliserna Olov Borén och Robert Karlström. Så småningom bryts radiokontakten med polisledningen och de båda poliserna hittas senare ihjälskjutna på platsen. Rånarna grips så småningom och ställs samma höst inför rätta vid Linköpings tingsrätt. De döms 2000 till livstids fängelse för rån och mord, både i tingsrätten och hovrätten (högsta domstolen beviljar inte prövningstillstånd), men domen blir kontroversiell, eftersom man inte kan avgöra vem som har hållit i skjutvapnet.


Vi firar födelsedag:
1738Joseph Guillotin, fransk läkare, som giljotinen har uppkallats efter (död 1814)



1853Carl Larsson, svensk målare (död 1919)



1908Ian Fleming, brittisk författare, mest känd som skapare av agenten James Bond (död 1964)

Ett porträtt av Ian Fleming

1945Ted Åström, svensk skådespelare



1968Kylie Minogue, australisk sångare

Minogue på Filmfestivalen i Cannes, 2008

1969Håkan Hemlin, svensk musiker, sångare i gruppen Nordman




Vi lämnade er:
1999Henry Carlsson, 81, svensk fotbollsspelare och -tränare i AIK(född 1917)

Garvis Carlsson.jpg
Garvis Carlsson med sonen Lill-Garvis

2008Sven Davidson, 79, svensk tennisspelare (född 1928)

1957 tog Sven Davidson Sveriges första Grand Slam-titel när han vann Franska mästerskapen i Paris.


Allt för nu

Vi är överallt

måndag 27 maj 2013

Regnigt på Morsdag

Jobb på Fjäderholmarna på Morsdag och solen sken när jag tog båten ut mot ön trots att det blåste lite så var min tanke att hedersgästerna skulle kunna sitta ute och njuta på vår underbara uteservering men ack så fel jag hade


Istället så började det att regna precis när vi öppnade och det förtsatte så under hela dagen till och från vilket resulterade i att folk valde att avboka borden och stanna på fastlandet

Detta känns för mig lite underligt för man sitter under tak hela resan ut det tar 2 minuter att gå till krogen och tro det eller ej vi har tak på krogen så man slipper bli blöt

Sista gästerna kom kl 19.30 och åkte hem med båten 22.00 vilket resulterade i att vi kunde ta båten 22.30 mot Slussen


Allt för nu

Vi är överallt

Historiska händelser nu och då 27 Maj

1660 – Sverige och Danmark sluter freden i Köpenhamn, vilken gör slut på det krig mellan länderna, som har varat i två år. Denna fred bekräftar freden i Roskilde från 1658, med undantag av att Trondheims län i Norge och ön Bornholm utanför Skånes sydöstkust återförs till Danmark.[1] De båda länderna håller därefter fred med varandra till 1675, då danskarna inleder ett försök att återta de förlorade östdanska landskapen Skåne, Halland och Blekinge.

1930 – Skyskrapan Chrysler Building på Manhattan i New York invigs. Under byggtiden har man tävlat med Bank of Manhattans byggnad om att bli den högsta i världen och för att försäkra sig om detta låter konstruktören också montera dit en tornspira. Byggnaden blir totalt 319 meter hög och är därmed vid invigningen den högsta i världen. Den blir först med att slå Eiffeltornets 300 meter, men behåller inte förstaplatsen länge, då Empire State Building, som är 449 meter, invigs redan året därpå. Numera är det den femte högsta byggnaden i USA.

1941 – Efter att brittiska fartyg sedan 24 maj har letat efter det tyska slagskeppet Bismarck, som då är världens största krigsfartyg, har man den 26 maj lyckats spåra upp det och sedan britterna, med hjälp av torpedflyg, har lyckats göra fartyget omöjligt att manövrera har det blivit en lätt måltavla. Tidigt på morgonen denna dag inleder britterna ett bombardemang av fartyget och det sjunker vid elvatiden på förmiddagen. Britterna hävdar, att de har sänkt henne, medan tyskarna hävdar, att de själva har sänkt henne, genom att öppna bottenventilerna. Det faktum att fartygsvraket inte imploderar av trycket från omgivande vattenmassor tyder på att hon var vattenfylld när hon sjönk, vilket stöder den tyska teorin. Av 2 065 tyska besättningsmän överlever endast 115 stycken.


Vi firar födelsedag:
1837Wild Bill Hickok, amerikansk revolverman (död 1876)



1922Christopher Lee, brittisk skådespelare



1967Paul Gascoigne, brittisk fotbollsspelare och -tränare


1975Jamie Oliver, brittisk kock, programledare, författare och tv-personlighet



1988 Celso Borges Fotbollspelare i AIK

Moderklubb: Deportivo Saprissa
Första matchen för AIK: 1 april 2012, hemma mot Mjällby AIF (0-0) i Allsvenskan. Celso spelade hela matchen som forward.
Första målet för AIK: 9 april 2012, borta mot Kalmar FF (2-1) i Allsvenskan. Celso nickade, framspelad av Helgi Daníelsson, in 2-1 i den 90:e minuten.




Vi lämnade er:
1901Artur Hazelius, 67, svensk filolog och folklivsforskare, grundare av Nordiska museet och friluftsmuseet Skansen (född 1833)



2011Jeff Conaway, 60, amerikansk skådespelare (drogöverdos) (född 1950)



Allt för nu

Vi är överallt

söndag 26 maj 2013

Solvalla igår Fjäderholmarna idag och Grattis alla Mammor

Igår så var det dax för Solvalla och v75 med pojkarna från Göteborg

Efter att möt upp pojkarna på Hotellet(lite olika trötta var dom allt efter nattens festande) så tog vi t-banan ut mot Valla och det märktes att vissa inte var vana att åka t-bana eftersom dom försökte att komma igenom spärren med kvittot dom fick efter att ha betalt i kuren

Väl på plats och inne på Solvalla så var det hög tid att läsa på om hästarna och börja fylla i kuponger med v4,v5,v75,trio,dubblar,vinnare och plats osv osv

Spelet böljade fram och tillbaka och hästarna föll på plats en efter en så tillslut så vann vi både på v5 och v75 vilket sammantaget efter inträde och mat och spel så blev det lite plus pengar

Väl hemma så somnade jag en stund och vaknade lagom till andra halvlek av CL finalen Bayern-Dortmund som Bayern vann med 2-1

Idag så är det åter till vardagen och jobb på Fjäderholmarnas Krog hela dagen antar att det kommer att firas Mammor under dagen



Så grattis alla Mammor i Bloggmosfären och utanför densamma

Allt för nu

Vi är överallt

Historiska händelser nu och då 26 Maj

1879En strejk utbryter vid Haeffners sågverk utanför Sundsvall, då arbetarna protesterar mot att de har fått sänkta löner, till följd av sjunkande trävarupriser, trots att sågverksägarna har fått stödlån på 3 000 000 kronor av Sveriges regering och har ställt till med en stor fest för sig själva, när lånet blev beviljat. Sedan landshövding Curry Treffenberg har hotat arbetarna med fängelse, om de inte återgick till arbetet, avbryts strejken efter åtta dagar, utan att arbetarna har uppnått sina mål. Detta räknas som den första och mest omfattande svenska industristrejken under 1800-talet.

2011 – Den bosnienserbiske generalen och krigsförbrytaren Ratko Mladić blir gripen av serbisk polis i byn Lazarevo i norra Serbien. Han har då varit på flykt sedan Bosnienkrigets slut 1995 och står vid internationella krigsförbrytartribunalen i Haag anklagad för att under kriget ha varit ansvarig för folkmord, krigsförbrytelser och brott mot mänskligheten. Han utlämnas till tribunalen fem dagar senare och rättegången mot honom inleds ett år senare.

Vi firar födelsedag:
1907John Wayne, amerikansk skådespelare (död 1979)



1926Miles Davis, amerikansk jazztrumpetare och kompositör (död 1991)

Miles Davis 1955

1948Stevie Nicks, amerikansk sångare i gruppen Fleetwood Mac

Stevie Nicks under en konsert 2009.

1964Lenny Kravitz, amerikansk sångare, gitarrist och musikproducent



1966Helena Bonham Carter, brittisk skådespelare

Helena Bonham Carter 2011

Vi lämnade er:
1943Alice Tegnér, 78, svensk visdiktare, kompositör, tonsättare, musiklärare och organist (född 1864)



2001Vittorio Brambilla, 63, italiensk racerförare inblandad i den svåra olyckan som kostade Ronnie Peterson livet. (född 1937)


 
 
Allt för nu
 
Vi är överallt