Så var det då äntligen dax för hemma premiär på den nya arenan och det var tid för att dra sig ut mot Solna för lite öl på Dick Turpin och spelarbuss marsch mot arenan

Lite svårt att se men där i röken är bussen

Bild från trappan vid arenan

Bild mot arenan
Efter att vi tagit oss in och tagit lite foton och hittat till platserna så var det avspark i matchen
Norra

Mittplan

Södra
Matchen fördes från start av AIK och första målchansen kom med mindre än två minuter spelade när Daniel Gustavsson fick till ett avslut, Syrianskas målvakt Dwayne Miller kunde dock fånga in Gustavssons skott den gången
Nästa chans kom när Alexander Milošević klippte till Syrianska i den 16:e minuten. Ett skott som gick stenhårt mot mål men även denna gång lyckades Miller rädda
Dom stora chansen kom i 39:e minuten då Kennedy Igboananike fick foten på ett inlägg men bollen gick i insidan av stolpen och kunde sedan rensas undan på mållinjen,Tre minuter senare fick Igboananike ytterligare en chans när han vände bort en försvarare och fick iväg ett skott men Miller  räddade skottet
Så 0-0 var resultatet i halvtid

Andra halvlek bjöd inte på något skönspel och dom stora chanserna uteblev farligaste chansen hade nog Syrianska med en nick utanför och ett skott tätt över ribban

Så slutresultatet skrevs till 0-0

Det ända som gladde var dagens pubiksiffra som blev 43 463

Första farliga frisparken

Första hörnan

Ett svart/gult hav på Norra

Då till den stora frågan om arenan bra eller dålig?(skriv gärna en kommentar vad ni tycker i min blogg)

Personligen tycker jag att stämningen var bra men det vore väl konstigt annars när det var nästintill fullt, Sedan kan jag inte bedöma om akustiken i arenan och hur det kommer att låta när det blir 25-30 tusen som jag gissar på att det blir mot Malmö

Givetvis saknar jag Råsunda men arenan var gammal och sliten så nu spelar vi på Friends, vad hade alternativet varit eftersom Tele2 arena inte är färdig Stadion?

Min slutsats blir nu spelar vi där vi gör och vi kommer att göra det till vår arena och vi kommer att skörda stora framgångar där