måndag 29 april 2013

Matchrapport AIK-Halmstad

Med solen lysande så begav jag mig till Solna och Friends Arena med ett stopp på Dick Turpin innan

Och alla var väl överens i att om AIK bara spelar den fotboll dom har i sig så skulle 3 Poäng stanna i Solna

Matchen inleddes i ett lågt tempo med AIK som bollinehavare, Men i 10:e minut hettade det till då  Kennedy tvingade Halmstads målvakt att sträcka ut och tippa bollen till en hörna

Men de riktigt vassa chanserna uteblev tills den 34:e minuten då Halmstad skickade iväg ett skott som prickade utsidan av stolpen, I den 36:e fick Halmstad en frispark högst nådde Mikael Boman och satte 1-0 bakom Stamatopoulos i AIK-målet

Målet tycktes väcka AIK för två minuter senare slog Nabil som några minuter innan byt kant med M9 en frispark som gick över muren och i stolpens insida bollen skickade av Halmstad ut till en hörna Nabil slog en välriktad hörna mot straffområdet där Majstorovic fanns välplacerad och med axeln lyckades få in 1-1(vet inte om han var medveten att bollen kom där)

Nabil fortsatte att nöta på och i den 40:e kom han loss igen vände och vred med högerbacken fick sedan iväg ett skott som smet utanför

I den 42:a minuten kom 2-1 till AIK Nabil avancerade på kanten, slog ett avvägt inlägg och Henok skarvade bollen i mål och det blev halvtidsresultatet

I den andra halvleken fick AIK inte igång spelet istället lyckades HBK sticka upp högerkanten och slog ett inlägg som Gudjon Baldvinsson tryckta in till 2-2

AIK  reste sig efter det  och började vinna mer och mer närkamper och i den 66:e minuten fick Nabil  ett jätteläge att även bli målskytt när han fick bollen av Henok men fick i inte kontroll på bollen som rann ifrån honom strax efter  fick Kennedy ett fint läge att ge AIK ledningen när han frispelades men  HBK målisen kom ut och kunde täcka skottet.

Kennedy skulle dock bli målskytt i den 74:e gjorde M9 sin gubbe måttade ett inlägg som
Kennedy möte med en cykelspark och bollen gick stenhårt upp i krysset

När det återstod ett par minuter så gör Alm i mina ögon ett märkligt byte då han gör ett rakt byte forward mot forward och mittfält mittfält istället för att byta in lite mer defensiva krafter och därmed stänga matchen

Halmstad lyckas i den 90:e minuten kvittera efter ett slappt agerande av flera spelare och dom flesta av dom 16 711 åskådare fick gå hem besvikna